Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия обяви кой е украинският свидетел на свалянето на MH17

03 юни 2015, 18:24 часа • 10666 прочитания

Следственият комитет на Русия обяви името на главния свидетел за инцидента със свалянето на пътническия "Боинг" на Малайзийските авиолинии над Донбас на 17 юли 2014 година, предаде БГНЕС.

Това е бившият механик от украинските ВВС Евгений Агапов, разкри представителят на комитета Владимир Маркин. Той напомни, че Агапов е дал своите показания, след като е влязъл на руска територия и е изразил желание да сътрудничи с руското следствие. Руската държава му е осигурила защита.

Владимир Маркин уточни, че Русия е решила да разкрие свидетеля заради многобройните съмнения от страна на различни лица и медии относно неговото съществуване. Агапов е бил механик на първа ескадрила от бригада на тактическата авиация на Украйна (поделение №А4465). Той свидетелства, че на 17 юли въоръженият с ракети самолет на ескадрилата е излетял за изпълнение на бойна задача, пилотиран от капитан Волошин. Самолетът се върнал без ракетите. Самият Волошин обяснил на колегите си, че е стрелял по самолет, който се озовал не на точното място и в правилното време. По-късно същия ден свидетелят научил, че е бил свален пътническия "Боинг" на малайзийската компания, посочи Маркин.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес