Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия гони двама германски дипломати

12 декември 2019, 12:00 часа • 2479 прочитания

Русия обяви за "персона нон грата" двама дипломати от посолството на Германия в Москва. Даден им е едноседмичен срок на напуснат територията на страната, събщава БНР.

Тази сутрин германският посланик в Москва Андреас фон Гайр е бил извикан от руското министерство на външните работи. Връчена му е била съответната нота и е бил изразен протест срещу решението на федералното правителство да изгони двама сътрудници на руското посолство в Берлин. 

Реално отново имема реципрочно действие на Русия, както с изгонения български дипломат заради шпионския скандал у нас. Всичко за този казус МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК.

Това се случи на 4 декември, след като германската прокуратура обяви, че има основания да предполага, че руските власти вероятно са отговорни за убийството 40-годишният Зелимхан Хангошвили - бивш чеченски командир. За престъплението през август беше задържан руският гражданин Вадим Красиков, който не признава вината си.

Германските власти изгониха двама руски дипломати с мотива, че не са оказали достатъчно съдействие за разследването на случая в берлинския парк Тийнгартен. Още за казуса можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

Напрежението между Берлин и Москва пролича дори по време на срещата на т.нар. Нормандска четворка. Как се държаха лидерите Ангела Меркел и Владимир Путин един с друг МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес