Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия днес: Бой с колове и кучета изглежда заради наркотици (ВИДЕО)

17 юни 2023, 20:10 часа • 8776 прочитания

Масов бой с колове, факли и дори бойни кучета е станало в руския град Новокузнецк, микрорайон "Форщат". Това се е случило през месец май, но сега излизат видеокадри.

На появилите се кадри се вижда група от петима мъже. Те са въоръжени с колове и факла. Местните ги пресрещат, като един от тях е въоръжен с брадва, други са довели и кучета. При сбиването единият от нападателите удря едно от кучетата, а другият удря с факла лицето на противника. Тогава един от нападателите тръгва да залива местните с бензин.

Според жителите на Новокузнецк, нападателите са свързани с организираната престъпност - по-точно, с наркотрафик. Местните казват, че нападателите заплашвали да запалят къщите на хората, защото не им позволили да крият наркотици, като ги заравят в дворовете.

"Правоприлагащите органи и администрацията не се интересуват от ситуацията: наоколо има аварийни дървета, които могат да паднат, блата, комари, сметища навсякъде. И на всичкото отгоре се случват тези неща", коментира един от местните жители, като думите му са препечатани в "Лента.ру".

Регионалните органи на реда все още не са коментирали ситуацията.

ОЩЕ: Как ЧВК "Вагнер" даде нов живот на трима руски престъпни босове от 90-те

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес