Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Риши Сунак разказа спомени с кралица Елизабет II

08 септември 2023, 17:26 часа • 1195 прочитания

Британският премиер Риши Сунак разказа своите спомени с кралица Елизабет II. Така той отбеляза в Twitter годишнината от смъртта на кралицата. Припомняме, че на 8 септември миналата година кралица Елизабет II почина на 96-годишна възраст в замъка Балморал в Шотландия. Тя беше кралица в продължение на 70 години и беше най-дълго управлявалият британски монарх.

Спомените на Сунак с кралицата

Той разказа, че е имал частната аудиенция с нея в Бъкингамския дворец, като уточни, че това се се случило преди да представи първия си бюджет като канцлер.

"Бях поразен от нейната мъдрост, от нейната невероятна топлота и изящество, но също и от нейния остър ум", разказва Сунак. ОЩЕ: Инфлацията във Великобритания падна до 6,8%

Връзката между държавата и монарха

Британският премиер смята, че връзката между държава и монарх е свещена и издържа. 

"Докато продължаваме да скърбим за смъртта на Нейно покойно Величество, трябва да се гордеем, че това забележително наследство от служба – и тази забележителна връзка – продължава да расте днес при управлението на Негово Величество Краля", смята още Сунак. ОЩЕ: Парад на коргита се проведе в памет на кралица Елизабет II (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес