Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Риши Сунак обеща твърда подкрепа за Украйна

26 октомври 2022, 02:02 часа • 1596 прочитания

Британският премиер Риши Сунак обеща на украинския президент Володимир Зеленски, че по време на неговото премиерство подкрепата на Обединеното кралство за Украйна ще бъде постоянна и "толкова силна, колкото винаги досега". Това заяви говорител на "Даунинг стрийт"№10, цитиран от БТА.

"Министър-председателят заяви, че подкрепата на Обединеното кралство за Украйна ще бъде толкова силна, колкото досега, при неговото премиерство, и президентът Зеленски може да разчита, че правителството му ще демонстрира продължаваща солидарност", добави говорителят.

Сунак встъпи в длъжност по-рано днес. "Двамата лидери се съгласиха, че е необходимо да продължат да оказват натиск върху варварския режим на Путин чрез продължаване на икономическите санкции. Премиерът изрази надежда, че двамата скоро ще се видят лично", заяви говорителят.

Самият Володимир Зеленски потвърди, че е разговарял с новия британски министър-председател Риши Сунак тази вечер и се надява, че връзките между техните две страни ще се задълбочат. "Вярвам, че партньорството между нашите държави, както и лидерството на Великобритания в защитата на демокрацията и свободата, ще продължат да се засилват още повече", заяви Зеленски след телефонния разговор със Сунак в ежедневното си обръщение към нацията.

Още за случващото се в Украйна – четете тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес