Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Различни очаквания от Вучич и Хоти в Брюксел

06 септември 2020, 16:17 часа • 2576 прочитания

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес от Брюксел, че е имал добра среща със специалния пратеник на ЕС за диалога Белград-Прищина Мирослав Лайчак и заместник-помощник-държавния секретар на САЩ Матю Палмър и подчерта, че вярва, че всички разговори в Брюксел ще дадат резултати.

„Говорихме по всички важни теми. Официалният диалог ще продължи утре, днес имаме важни срещи на нашите екипи и вярвам, че ще има резултати“, каза Вучич.

Той посочи, че в продължението на диалога, започвайки от утре, има три ключови теми за разговор - изчезналите лица, вътрешно разселените лица и икономиката, опирайки се на част от обсъжданото във Вашингтон.

Косовският премиер Авдулах Хоти от своя страна обяви, че утре в Брюксел започват преговори между Косово и Сърбия за взаимно признаване на двете страни.

В публикация на страницата си във Фейсбук Хоти заяви, че споразумение със Сърбия ще бъде постигнато едва когато има взаимно признаване.

„Няма да има проектодоговор или частично споразумение, което не разрешава проблема веднъж завинаги. Ще има само окончателно споразумение за взаимно признаване, което е систематично и ще се занимава с всички въпроси, които трябва да бъдат решени между две независими държави, въз основа на международни конвенции, стандарти и практики за регулиране на отношенията“, пише Хоти.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес