Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първите поражения от новия удар по Кримския мост (ВИДЕО)

17 юли 2023, 09:48 часа • 4813 прочитания

Руски медии публикуваха видеозапис от първите минути след експлозията на Кримския мост през нощта между 16 и 17 юли. На кадрите се вижда автомобил със счупени стъкла и с хора вътре.

Според руската информационна агенция ТАСС, която е под контрола на Кремъл, са загинали мъж и жена от Белгородския регион на Руската федерация. 

Руският пропаганден канал Baza съобщава също, че семейство от Белгородска област е пострадало в резултат на експлозията.

По предварителна информация е ранено 14-годишно момиче, което е с травма на главата, а родителите му са загинали, гласи съобщението, като самоличността на хората не е потвърдена. Жената, по предварителни данни, е служителка от Белгородска област - 36-годишната Наталия К.

Припомняме, че тази нощ отекнаха взривове в Крим, а руският пълномощник там Сергей Аксьонов потвърди за експлозии по Кримския мост, свързващ окупирания полуостров с Краснодарския край на Русия. Все още няма официална информация какво точно се е случило, но украински източници съобщават за удар с дронове. Движението по съоръжението бе преустановено.

ОЩЕ: Украински източник: Кримският мост е бил атакуван с дронове, ето какви са щетите (ВИДЕО)

През октомври миналата година също имаше взрив на Кримския мост, след като експлодира цистерна. Русия официално намеси България, твърдейки, че камионът бомба е тръгнал от страната ни. Проверка на българските служби обаче доказа, че това няма нищо общо с истината.

ОЩЕ: След проверка на службите: Камионът, взривил Кримския мост, никога не е бил в България

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес