Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Запада използва украинския народ като пушечно месо

09 декември 2022, 12:45 часа • 5314 прочитания

Запада няколко години насърчаваше "терора" в Донбас, а сега използва украинците като пушечно месо във войната срещу Русия. Тази до болка втръснала пропагандна теза за пореден път бе използвана от Кремъл, но този път прозвуча лично от устата на руския диктатор Владимир Путин по време на среща на министрите на отбраната на страните от Шанхайската организация за сътрудничество и ОНД, цитиран от РИА Новости.

ОЩЕ: Избиха зъбите на руската армия при Авдеевка, убиха много опълченци от ДНР: говори съден за сваляне на самолет

Във видеообръщението си руският лидер заяви още: "В продължение на години Запада безсрамно източваше и експлоатираше нейните ресурси (на Украйна - бел.ред.), поощряваше геноцида и терора в Донбас, всъщност превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, продължавайки да снабдява Украйна с оръжия и боеприпаси и насочвайки натам наемници“. Путин добави, че стратегията на Запада тласка Украйна по „самоубийствен път“.

Освен това господарят на Кремъл заяви още, че Запада в борбата си срещу Русия незаконно използва санкции, сценарии за „цветни революции“ и подстрекава военни конфликти на европейския континент.

ОЩЕ: Пионтковски: Русия е наследник на ордата на Чингис хан и сега е финалният етап на борбата на варварите с цивилизацията

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес