Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин уплашен за сигурността си: За пръв път изтребители съпровождаха президентския му самолет и вътре в Русия (ВИДЕА)

18 юни 2024, 21:18 часа • 7906 прочитания

Необичаен детайл направи впечатление днес на наблюдателите - за първи път бе документиран случай, при който президентският самолет на Владимир Путин бе съпровождан от изтребители при негово придвижване на територията на Русия.

При международни пътувания на руския диктатор това е нормална практика - бойни самолети винаги охраняват неговия самолет по маршрута му извън Руската федерация. Но на 18 юни бе отбелязан абсолютен прецедент - полетът на Путин до Якутск т.е. до един от руските региони, също премина под зоркото наблюдение на изтребители.

Значи ли това, че руският диктатор вече се страхува от ракети "въздух-въздух" и в самата Русия?

Още: "Вечна дружба": Пхенян посреща Путин с хиляди негови портрети (ВИДЕА) 

Видеа, заснети от местни жители в Якутия, показват поне един изтребител Су-30СМ, който придружава самолета на Путин. Руската медия "Агентство" отбеляза, че това е първият потвърден случай от началото на войната срещу Украйна, при който президентският самолет "Борд 1" е ескортиран от военен самолет в пределите на Руската федерация. 

На този фон – доста интересно видео на посещението на Владимир Путин в Якутия. Там руският диктатор опита да покаже имидж на човек от народа – със среща с обикновени хора от близко разстояние. Вероятно ходът е направен предвид факта, че украинският президент Володимир Зеленски редовно в рамките на обществени събития не се крие от обикновени хора и репортери. Путин обаче не издържа много на народната любов – след едно ръкостискане диктаотрът реши да се поотдръпне:

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес