Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин се изхвърли: Кримският мост нямал уж такова значение, но ще има ответни мерки (ВИДЕО)

17 юли 2023, 22:01 часа • 7017 прочитания

Руският диктатор Владимир Путин свика спешно заседание в понеделник вечерта за последствията от удара днес, 17 юли, по Кримския мост. На него той държеше, по думите му, да чуе конкретни предложения какви мерки ще бъдат предприети, за да се гарантира оттук нататък безопасността на съоръжението след като това е втора експлозия на моста.

Путин обяви днешния удар за терористичен акт и заяви "Разбира се, ще има отговор от Русия. Министерството на отбраната подготвя съответните предложения."

ОЩЕ: Атаката срещу Кримския мост: Катери-камикадзе или дрон управляван по сателит? (ВИДЕО) 

Същевременно руският диктатор се опита да омаловажи значението на моста за логистиката на руската армия като обяви, че ударът бил "без значение", тъй като оръжие и боеприпаси за руските сили "отдавна" не се транспортирали по Кримския мост. Това, според военните експерти, се разминава с истината и сега след като Кримският мост е изваден от строя поне за около месец, докато трае ремонтът, руските сили ще бъдат доста затруднени с превоза на военна техника и оборудване за частите си в Запорожието като ще трябва да разчитат предимно на сухопътния коридор. Сухопътният маршрут обаче също е военна цел за украинското командване.

ОЩЕ: 200 кг взрив: Военен експерт обясни как е ударен Кримският мост

В същото време след като лично огледа днес пораженията по моста руският вицепремиер Марат Хуснулин обяви, че част от моста не подлежи на възстановяване и ще се наложи да бъде демонтирана.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес