Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин повиши Мордвичев, заплашил, че Украйна е трамплин към война с Източна Европа

10 септември 2023, 15:03 часа • 7623 прочитания

Руският президент повиши в генерал-полковник Андрей Мордвичев, който през юли скандализира с изявление, че конфликтът в Украйна е само трамплин към войната срещу Източна Европа. 

Още: Доказателства: Украинците пробиват още на юг, при Бахмут става горещо (ВИДЕО)

Припомняме, че Русия официално назначи генерал-лейтенант Андрей Мордвичев за командир на Централния военен окръг на мястото на повишения генерал-полковник Александър Лапин на 16 февруари тази година. „Мисля, че това ще отнеме време. Безсмислено е да говорим за определен период. Ако говорим за Източна Европа, което ще трябва, разбира се, тогава ще е по-дълго“, каза генералът. Запитан дали Украйна е само началото на тази мащабна война, той отговаря: "Да, абсолютно, тя няма да спре дотук", в интервю от юли за "Рсссия-1", публикувано в Twitter.

Още: Подоляк: ООН не разбира напълно каква война се води в Украйна

Мордвичев е завършил Висшето танково командно училище. През 2018 г. той е първи заместник-командир и началник на щаба на 41-ва общовойскова армия на Централния военен окръг. Според чеченския лидер Рамзан Кадиров като командир на 8-ма армия той е участвал в битката за Мариупол през пролетта на 2022 година.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес