Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Обещаваме, че ще сложим в ред ДНР и ЛНР

20 юли 2022, 13:51 часа • 4204 прочитания

Руската федерация ще помогне за "слагането в ред" на териториите на т.нар. Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР). Това заяви руският лидер Владимир Путин в свое изявление пред участниците в популярния в Русия конкурс за ученици и студенти "Голямото междучасие", съобщи "Известия".

„Ще са необходими много усилия, за да се сложи в ред цялата икономика на Донецк, на Донецката и Луганската републики. Затова цялата ни страна ще помага както на ДНР, така и на ЛНР. Непременно ще го направим!“, подчерта Путин.

На 18 юли от ЛНР съобщиха, че са приключили с формирането на нови администрации във всички градове на самопровъзгласилата се република, последният от които е наскоро превзетият от руснаците Лисичанск.

В руските медии се разпространяват съобщения за започнато строителство на 12 нови блокове в окупирания Мариупол като уверенията са, че половината от тях ще бъдат готови до септември. Тези твърдения са в рязък контраст с публикациите в социалните мрежи на съветника на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко, например, който пише за катастрофалното състояние на инфраструктурата в града и управлението на новата власт. По думите му проблемът с питейната вода и възстановяването на канализацията остава нерешен. Жителите на квартал Ливобережни, например, се редят ежедневно по 4-5 часа на опашки за вода като вече имат право на по-малко на брой съдове, за да си налеят. А водата, която тече от чешмите, е с характерен жълт цвят на техническа вода, която не става нито за пиене, нито за миене, но окупаторите я обявяват за чиста и годна за консумация.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес