Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Малко държави имат истински суверенитет

14 юни 2017, 08:40 часа • 8511 прочитания

Малко са страните в света, които не само имат, но също така се ползват от своя суверенитет, и Русия е една от тях. Това заяви руският президент Владимир Путин пред американския режисьор Оливър Стоун във филма "Интервю с Путин". Премиерната прожекция на втората част от този документален филм мина във вторник вечерта по американския кабелен канал Showtime, припомня БГНЕС.

Според Путин "днес няма нищо необичайно", че времената се променят и сега настоящи или бивши американски разузнавачи, като Едуард Сноудън, търсят убежище на територията на Руската федерация. "Как ли не се опитват да демонизират Русия, но Русия е една демократична държава и суверенна страна", казва руският президент. "Това е свързано с определени проблеми, но в това има и голямо предимство", посочва Путин.

"Страни, които могат да се ползват от своя суверенитет, могат да се преброят на пръстите на ръцете. А много са обременени с т.нар. съюзнически задължения. В действителност, те по своя собствена инициатива са ограничили своя суверенитет", заявява руският държавен глава.

Спортистът Путин

Путин разказа и как започнал да играе хокей, както и за страстта си към ездата.

"Аз бях 60. Не можех въобще да стоя на кънките", споделя руският президент. Колкото до конете, Путин признава, че падал от тях, прелитайки през глава.

Освен това, според Путин, в спорта е необходимо да има стремеж към резултата, но да се предскаже той преди мача е невъзможно. "Не, не бива да говорим предварително. Това е спорт, нужно е да се стремим към резултата, но не е възможно да се предвиди той предварително".

Путин и Стоун проведоха няколко дълги разговора, на чиято база бе заснет четири сериен документален филм. Неговата премиера в САЩ започна в понеделник и ще приключи на 15 юни.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес