Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин и Ким в разговор на четири очи: Винаги ще бъдем заедно срещу империализма (ВИДЕО)

13 септември 2023, 11:26 часа • 1315 прочитания

Президентът на Русия Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун проведоха среща на четири очи, след посещението на космодрума "Восточний", предоха световните агенции.

ОЩЕ: Путин и Ким Чен Ун пристигнаха за среща на космодрума "Восточний" (ВИДЕО)

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че разговорът между двамата е продължил около час и половина. Те са обсъдили "чувствителни въпроси от военно-техническото сътрудничество" и са обменили мнения "в областта на сигурността", заяви Песков в интервю за телевизия "Россия 1". По думите му двустранното сътрудничество между Москва и Пхенян не било насочено срещу други страни и не трябвало да поражда безпокойство.

Песков подчерта още, че Москва ще изгражда отношения с Пхенян, въпреки мненията на други държави. "Северна Корея е наш близък съсед. И въпреки всички коментари или викове отвън, ние ще изградим отношения с нашите съседи по начин, който е изгоден за нас и тях", каза той, цитиран от РИА Новости. Песков добави, че не се предвижда подписване на документи след срещата на Путин и Ким, нито съвместна декларация.

Източник: принтскрийн/YouTube/Царьград ТВ

ОЩЕ: Посрещнаха с червен килим Ким Чен Ун на руска гара (ВИДЕО) 

На пресконференция Ким Чен Ун заяви, че срещата му с Путин е трамплин за по-близки отношения с Русия. „Надявам се, че винаги ще бъдем заедно в борбата срещу империализма“, каза още той. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес