Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин е наредил специална комисия да разследва падането на руския самолет *

25 декември 2016, 13:01 часа • 3634 прочитания

Руският президент Владимир Путин изказа своите съболезнования на близките на загиналите в самолетната катастрофа край бреговете на Сочи, предаде ТАСС.

Държавният глава е наредил на премиера Дмитрий Медведев да сформира комисия, която да разследва трагичния инцидент с Ту-154 на военното министерство. Властите потвърдиха, че на борда на самолет е имало 92 души на борда - 84 пасажери и 8-членен екипаж.

В самолета са пътували и членовете на музикалния ансамбъл „Александров", който е трябвало да изнесе новогодишен концерт на военнослужещите в „Хмеймим“, Сирия, съобщи РИА Новости. Опечалени вече поднасят цветя пред сградата на хора в Москва. Сред загиналите са и няколко млади балерини, пише "24 часа". 

На борда на самолета е била и Елизавета Глинка – известен активист и правозащитник. Сред пътниците е имало и девет журналисти, както и военни. По първоначална информация има две основни версии за тежкия инцидент – техническа неизправност или пилотска грешка. Пилотите на самолета не са подали SOS сигнал за бедствие.

Самолетът е бил произведен през 1983 година и е летял 6689 часа. Последно е бил ремонтиран през декември 2014 г., а през септември тази година е преминал планов преглед. Пилотът на самолета е летецът от първа класа Роман Волков, който има над три хиляди часа летателна практика.

До момента са открити седем тела. Спасителната операция се води лично от Сергей Шойгу. Към района на катастрофата са насочени 6 кораба и 63 водолази. Оцелели не са намерени и надеждите това да се случи са малки.

Путин е обявил, утрешния ден (26 декември) за ден на траур.

*Информацията е актуализирана

 

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес