Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин 3 пъти отлагал инвазията, твърди украинското разузнаване

20 декември 2022, 09:26 часа • 1886 прочитания

Руският президент Владимир Путин на три пъти е отлагал планираното нахлуване в Украйна, след като се е консултирал с началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов и министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Това съобщава Вадим Скибицки, заместник-ръководител на украинското военно разузнаване. Той заявява, че руската Федерална служба за сигурност е призовала Герасимов да пристъпи към инвазията и че Москва е инвестирала значителни средства в подготовката ѝ.

"По наша информация, за трети път настъплението е било отложено в средата на февруари", казва Скибицки.

Зам.-ръководителят на разузнаването на Украйна добавя, че руските военни части, участващи в планираното нахлуване, са били снабдени с храна, боеприпаси и гориво само за три дни, което показва, че Русия може би сериозно е подценила ситуацията.

Според многобройни независими анализи и разследвания решението на Русия да нахлуе в Украйна е взето от диктатора Владимир Путин в условията на висока степен на изолация от всички, освен от най-близките му лични довереници. Това е фактор, който се разглежда като основна причина за ранните неуспехи на офанзивата към Киев.

ОЩЕ: Путин впряга всички сили, за да вкара Беларус директно във войната с Украйна

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес