Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестиращи в Малта блокираха входа до премиерския кабинет

09 декември 2019, 14:53 часа • 1096 прочитания

Протестиращи, изискващи незабавна оставка на премиера на Малта, блокираха входа към кабинета му в последните демонстрации по повод убийството на известна журналистка, предава AFP, цитирана от БГНЕС.

Маршът пред страничния вход на кабинета на министър-председателя Джоузеф Мускат започна малко след 7:00 ч. местно време и включваше около 30 протестиращи.

Активисти седяха на земята, викаха, биеха барабани и надуваха свирки. Не беше ясно дали Мускат е бил в офиса си по това време.

В един момент журналистите, които отразяват събитието, бяха изтласкани от входа, а протестиращите бяха затворени вътре от войници. По-късно те излязоха и се присъединиха към други протестиращи извън сградата.

Мускат обяви по-рано този месец, че ще подаде оставка през януари, в отговор на вълната от масови протести заради много критикуваното разследване за убийството на журналистката и блогърка Дафне Каруана Галиция през 2017 година. Разследването, което продължава, доведе и до оставки на шефа на кабинета на Мускат и министър на туризма.

Каруана Галициа беше убита от бомба в автомобила си през октомври 2017 г. след разкриване на корупция на Средиземноморския остров със замесени висши държавни служители. Нейното семейство обвини Мускат, че защитава участващите в убийството й. 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес