Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протести срещу високите цени на горивата, но не у нас, а във Великобритания

04 юли 2022, 11:36 часа • 2338 прочитания

Британската полиция предупреди, че днес може да се очакват сериозни нарушения на движението по магистралите, защото има планирани протести заради високите цени на горивата, предава БНР.

Демонстрации по възловите магистрали М4 и М5 в Англия вече се проведоха рано тази сутрин. Това включваше създадени задръствания чрез умишлено бавно каране на автомобили по дългия мост Prince of Wales Bridge между Уелс и Англия на М4 и на север от Екзитър по М5.

Протести се очакват също в графствата Глостършър и Есекс.

Организаторите им предприемат действия основно по магистрали с три ленти, като все пак оставят крайната лента за изпреварване свободна.

Скай нюз цитира тази сутрин 44-годишен мъж от Южен Уелс, заварчик по професия, който каза, че в резултат на високите цени той дава повече от 300 паунда за гориво на седмица, за да може да ходи на работа.

Министърът на финансите Риши Сунак заяви, че внимателно ще обмисли призивите за по-сериозно намаляване на митата за горивата след като намалението с 5 пенса през март не доведе до обуздаване на покачването на цените.

От правителството заявиха, че макар и да разбират, че хората изпитват трудности с високите цени и че имат право на протест, не би трябвало да се пречи на всекидневната активност на хората и че забавянето на трафика само ще доведе до използване на повече гориво.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес