Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проруски сепаратист заплаши партиец на Путин заради Игор Гиркин

15 април 2023, 10:21 часа • 5035 прочитания

"Идете на предна линия на фронта и послушайте какво казват обикновените войници там, а не глупаците, които ръководят "специалната военна операция" (така Кремъл нарича подпалената от търсения от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин). Обезателно обаче с охрана". Такъв призив отправи Павел Губарев, едно от видните лица на сепаратистите в т.нар. ДНР (Донецка народна република) към зам.-председателя на Думата от "Единна Русия" (партията на Путин) Олег Матвичев.

Губарев говори на Матвичев със заплашителни думи през Телеграм, защото Матвичев изрази позиция, че бившият силов министър на ДНР и осъден на първа инстанция в Хага на доживотен затвор за свалянето на полет MH17 Игор Гиркин (Игор Стрелков) трябва да влезе в затвора. Самият Гиркин вече обяви, че властите в Русия са готови да го спрат с цената на всичко, но изглежда той все още има силни покровители сред руските силови структури.

Скандалът с Гиркин е възможно да е подклаждан и от руския олигарх и създател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, пише американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW) в дневния си обзор. Пригожин открито се подигра на Гиркин, че вече няма шанс да влезе в ЧВК Вагнер, защото наемниците му не вземали повече затворници.

Осъден в Хага: Игор Гиркин може да бъде съден за дискредитиране на руската армия

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес