Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пропагандаторка към Путин: Благодаря ви, че спасявате хората в Донецк от канибалите (ВИДЕО)

20 декември 2022, 16:19 часа • 6972 прочитания

Днес, 20 декември, руският президент Владимир Путин награди с ордени редица колаборационисти, поставени начело на временната администрация в окупираните области на  Украйна.

Ръководителите на сепаратистките ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник получиха ордени "За заслуги към Отечеството" от най-висока I степен. Евгений Балицки и Владимир Салдо, които оглавяват администрациите съответно на Запорожка и Херсонска области, бяха наградени с ордени „За заслуги към отечеството“ III степен.

ОЩЕ: Гиркин към съветниците на Путин: Мислете малко, ако ви е останал мозък от кокаина 

На церемонията в Кремъл Путин раздаде държавни награди и на изтъкнати пропагандатори и военни кореспонденти, които активно отразяват войната в Украйна.

Сред тях бяха Семьон Пегов, който загуби крака си, стъпвайки на мина, и Маргарита Симонян, главен редактор на "Russia Today" и един от най-яростните рупори на кремълската пропаганда. Впрочем Симонян леко се престара в изказването си като изказа дълга благодарност към Путин, завършвайки накрая с думите, че той "изтръгва от кървавата паст на канибалите" населението на Донецк.

Впрочем за друго зашеметяващо изказване на Симонян може да си припомните тук: Руска пропагандистка за Украйна: Неприлично голяма страна, трябва да я намалим (ВИДЕО) 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес