Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Промиване на мозъци по руски в Украйна чрез образование: Окупаторите дори не се крият

17 април 2024, 09:48 часа • 3186 прочитания

Увеличение на часовете по предметите "История", "Обществознание" и "Основи на духовно-нравствената култура на народите на Русия" ще бъде въведено съгласно заповед на руското министерство на образованието в училищата в окупираните от руснаците украински земи. Съответният указ вече е публикуван: ВИДЕО: Дали Хага търси Путин и Лвова-Белова и заради този разговор?

В официалния си канал в Телеграм наложената от руснаците окупационна администрация на Херсонска област (частта на изток от река Днепър) има публикация, в която се отбелязва, че тези промени ще позволят на учениците в окупираната Херсонска област да изучават руска история и да преобърнат "извратени ценности и фалшиво разбиране на историята". Публикацията набляга на това, че часовете по руска история са изрично предназначени да запознаят украинските деца и младежи с руския версия на историята, с което се подкопава украинската история и култура.

Отделно – съвсем открито в публикацията се казва, че руската версия на историята е "най-мощната форма на пропаганда" и на промиване на мозъците на младите, както и че новите мерки "ще насадят желаната идеология сред населението".

Още: Дрон и прием в болница: Съдбата на кметица, назначена от руснаците в Херсон (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес