Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Признание: Шефът на полската полиция неволно сам се е прострелял с подарения му от украинците гранатомет

17 декември 2022, 21:39 часа • 2877 прочитания

Мистерията около инцидента с шефа на полската полиция, който пострада на 14 декември в кабинета си от гранатомет, подарен му в Украйна, започна да се разплита. Оказва се, че Ярослав Шимчик сам неволно се е наранил докато е пренасял оръжието, което му бе подарено от украинските официални лица по време на неотдавнашното му посещение в Киев, съобщи полското радио RMF 24. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Експлозия разтърси главното полицейско управление на Полша: Взривил се е подарък от Украйна 

В четвъртък бе съобщено от полското министерство на вътрешните работи, че началникът на полицията е ранен и откаран в болница, като причината е в избухването на въпросния подарък. 

Сега Шимчик е признал, че е смятал, че оръжието не е заредено, а това, както съобщават полски медии, се смята за сериозно нарушение на правилата за безопасност. Според информацията на полското радио той е получил два противотанкови гранатомета (вероятно RGW-90) в Украйна, за които украинците твърдели, че са били използвани.

Още трима души освен Шимчик са пострадали, без да се съобщават повече подробности. Експлозията е повредила и тавана на помещението.

От пресслужбата на полицията са отказали повече коментари по въпроса.

ОЩЕ: Взривът в централата на полската полиция изглежда е заради гранатомет

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес