Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Присъда на Груевски отпада по давност на 4 октомври: Ще се прибере ли в Северна Македония?

30 септември 2024, 14:26 часа • 512 прочитания

На 4 октомври тази година изтича давността присъдата на бившия министър-председател на Македония Никола Груевски по делото "Танк" за закупуването на луксозния "Мерцедес", съобщава македонската "Телма".

Бившият министър-председател бе осъден за корупция на 4 октомври 2018 г., но се укри и се спаси от затвора. Според редица източници бившият македонски премиер се намира в Унгария.

Докато той е под опеката на Орбан, останалите осъдени по делото - бившият министър на вътрешните работи Гордана Янкулоска и нейният заместник Джоко Поповски, вече излежаха присъдите си в македонските затвори. ОЩЕ: Македонският въпрос се заплита: Не е тайна, че Орбан спонсорира Мицкоски

Ще се прибери ли в Северна Македония?

Дали този факт дава "зелена светлина" пред Груевски да се прибере в Северна Македония? Може би мнозина си задават този въпрос, но това едва ли ще се случи, тъй като бившият македонски премиер има още две присъди, чиято давност изтича през 2027 г. и през 2042 г. 

Междувременно той е обвиняем по още две дела, по които съдът още не се е произнесъл окончателно. ОЩЕ: Груевски: България и в бъдеще ще иска да направи от Македония втора българска държава

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес