Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Принцът на Дания е с коронавирус

08 декември 2020, 06:24 часа • 1797 прочитания

Семейството на датския престолонаследник Фредерик е в карантина, след като най-големият му син, 15-годишният принц Кристиан, е направил тест за COVID-19 и се е оказал положителен, се казва в съобщение на кралския двор. „Принцът е дал положителни резултати след откриването на случай в колежа, който посещава“, и не е имал контакт с други членове на кралското семейство, включително баба му кралица Маргрете. Комуникирал е единствено с родителите си и трима си братя, информира БГНЕС.

Семейството ще се изолира в така наречения дворец на Фредерик VIII, където ще пребивава, докато не бъде удостоверен краят на изолацията. Най-големият син на престолонаследника 51-годишния Фредери и съпругата му Мери е втори по линия на наследяването. Баба му, много известната Маргрете II, празнува 80-ия си рожден ден през пролетта. Тя е на трона от януари 1972 г. и предупреждава, че „ще остане там, докато може“.

От началото на пандемията Дания е регистрирала над 92 000 инфекции и 894 смъртни случая от 5,8 милиона жители, класирайки се сред най-внимателните страни в Европа. Но увеличението на случаите е експоненциално от няколко седмици и правителството обяви въвеждането на нови ограничения от днес, със затваряне на колежи, гимназии, университети, както и барове, ресторанти, развлекателни, културни и спортни центрове./ БГНЕС

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес