Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Принц Чарлз: Баща ми щеше да е трогнат от всички мили думи, казани за него

11 април 2021, 17:25 часа • 2631 прочитания

Наследникът на британския трон, принц Чарлз, вярва, че баща му, херцогът Филип Единбургски, щеше да бъде трогнат от това, как светът реагира на новината за смъртта му. Синът на кралица Елизабет II говори за това пред британската телевизия, говорейки от името на цялото кралско семейство, информира ТАСС.

"Моят скъп татко беше специален човек, който, мисля, би бил най-изумен от трогателните думи, казани за него. Ние, всички от семейството, сме дълбоко благодарни за това. Бъдете нашата подкрепа в тази тежка загуба и в този особено тъжен момент ", каза 72-годишният принц Чарлз, говорейки пред камерата без предварително подготвена реч.

"Баща ми беше много обичан и уважаван. Преди всичко, мога да си представя, че ще бъде дълбоко трогнат, че толкова много хора тук, по света и в страните от Общността на нациите споделят нашата загуба и нашата скръб“, каза престолонаследникът. Чарлз добави, че херцогът на Единбург в продължение на 70 години от живота си "е служил на кралицата, семейството и страната, но и на всички страни от Общността на нациите". Става въпрос за доброволното обединение на държави, което включва 54 страни.

Припомняме, че на 9-ти април от Бъкингамския дворец съобщиха, че херцогът на Единбург е починал сутринта в замъка Уиндзор. След това започнаха да пристигат телеграми с думи за подкрепа от цял ​​свят на името на кралицата на Великобритания. Лидерите на Русия, САЩ, Китай, европейски страни, папата и много други изказаха своите съболезнования. Виртуална книга за съболезнования беше отворена на уебсайта на Бъкингамския дворец. Отделно, хората носят цветя в Бъкингамския дворец, замъка Уиндзор и британските посолства по целия свят.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес