Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пригожин за новината, че е искал да разкрие руските позиции: "Това е смешно"

15 май 2023, 15:20 часа • 3965 прочитания

Ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин определи за "смехотворни" съобщенията, в които се твърди, че е предложил на Украйна информация за позициите на руските войски. Той смята, че това е резултат от евентуална клеветническа кампания.

The Washington Post разкри изтекли секретни документи от американското разузнаване (част от т.нар. масив от данни "Пентагонлийкс"), в които се разкрива предложението на Готвача на Путин. То гласи, че ако украинските командири изтеглят войниците си от района около Бахмут, ще предостави на Киев информация за позициите на руските войски, която Украйна ще може да използва, за да ги атакува.

В аудиосъобщение, публикувано в "Телеграм" и в профила на пресцентъра му във "ВКонтакте", Пригожин се присмя на публикацията. "Да се чете това, разбира се, е приятно. Това означава, че не само се бия за Русия, но и Зеленски изпълнява моите заповеди", твърди шефът на ЧВК "Вагнер". "Това е смешно".

Той заяви, че зад твърденията може да стоят "хора от Рубльовка" - луксозно московско предградие, в което живее руският елит. "Разбира се, че ще изсипят колкото се може повече гадости върху мен", каза той, цитиран от БГНЕС.

Основателят на "Вагнер" през последните дни изостри реториката си срещу руското министерство на отбраната, като публикува язвителни видеоклипове за генералите на Москва. Миналата седмица Пригожин обвини руската армия, че е "избягала" от позициите около Бахмут. Той неведнъж е заявявал, че руското министерство на отбраната отказва да доставя боеприпаси на войниците му, и няколко пъти заплашваше, че ще изтегли "Вагнер" от най-горещата точка на фронта.

ОЩЕ: Пригожин: Почва трагедията – украинците ще обкръжат Бахмут, освободиха Пътя на живота (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес