Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пригожин публикува ВИДЕО как ЧВК Вагнер се изтегля от Бахмут

25 май 2023, 14:30 часа • 3009 прочитания

Руският олигарх и създател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин публикува видеокадри как наемниците му започват да се изтеглят от Бахмут. Дали това е пропаганда или действително ЧВК Вагнер ще се оттегли от града предстои да стане ясно в следващите дни и седмици.

Във видеото Пригожин говори с маскирани бойци и им задава въпроси как върви изтеглянето, ще успеят ли да предадат позициите си в Бахмут на редовната руска армия до 1 юни, как "вагнеровците" ще ходят да починат. Това беше предварително заявено от него още когато обяви, че е превзел града: За пореден път Пригожин обяви, че Бахмут е превзет, Украйна отрича

На няколко пъти американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW) коментира, че ЧВК Вагнер трудно ще се изтегли организирано от Бахмут за толкова кратко време (от 25.05.23 до 01.06.23). В момента там украинската армия усилва натиска по фланговете на града, като явната цел е да се получи ситуация на "тактическо обкръжение": Бахмут: Леко затишие и караници за руските жертви между Пригожин и Гиркин (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес