Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пригожин използва Кадиров, за да се зъби на руското военно министерство

23 януари 2023, 10:36 часа • 3301 прочитания

Куп клоуни се опитват да научат войниците, изтощени от битки, колко пъти трябва да се бръснат. Мисля, че трябва да има законова промяна и затвор до 50 години за опит "да се излъска армията". Подкрепям Рамзан Ахматович (Кадиров) и неговата критика. Така създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин отговори в официалния си канал в Телеграм на конкретен въпрос.

Припомняме, че Кадиров възропта срещу наложените нови правила в руската армия, които включват и редовно бръснене. Той обясни, че за чеченците брадите са свещено нещо като част от религията им, както и че те виждат войната в Украйна и като религиозен дълг. Всичко това обаче беше прочетено от редица анализатори като пореден случай на оспорване на авторитета и водещата роля на руското военно министерство във войната в Украйна от страна на хора като Кадиров и Пригожин.

"Затворниците се бият по-добре от редовните войници. Бойци с тежки травми отиват и учат новобранци в тренировъчните лагери. Използвам случая да кажа на Рамзан Ахматович да си пусне два пъти по-дълга брада - заради себе си, но и заради мен", добавя Пригожин.

Оценка: Путин използва и преметна Пригожин. ВИДЕО от най-горещите точки в Украйна

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес