Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При друг инцидент в Барселона кола е прегазила трима полицаи

17 август 2017, 21:15 часа • 1722 прочитания

Кола е прегазила трима полицаи в Барселона, съобщи ТАСС. Засега не е ясно дали инцидентът е свързан с атентата в града, който се случи по-рано.

Припомняме, че 13 души загинаха, а десетки са ранени след като ван се вразя в тълпа от пешеходци на бул. „Лас Рамблас“ в Барселона. Инцидентът бе обявен за терористичен акт.

Веднага след това беше съобщено за заложническа криза в турски ресторант в Барселона. Според местни медии двама въоръжени мъже държат заложници в заведението. Съобщава се също така и за стрелба на пазар Бокерия в града. От испанската полиция призовават хората да не приближават до площада.

Районът е отцепен, метрото и жп транспортът са спрени. Шофьорът на микробуса е избягал и в момента се издирва. Телевизия „24 орас“ посочва, че е открит и втори микробус, който също може да е собственост на извършителя или извършителите.

Полицията призовава още да не се разпространяват снимки и видео от мястото на атентата, тъй като това би улеснило нападателите, които все още не са заловени, съобщи ТАСС.

Жители на града разказват за силен вой на линейки и кръжащ в небето хеликоптер.

В Twitter испанският премиер Мариано Рахой заяви, че сега приоритет за местните власти е грижата за ранените.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес