Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При 87 украински дрона в Русия: Руска авиобомба ли порази Шебекино? (ВИДЕО)

14 юни 2024, 08:00 часа • 7911 прочитания

На фона на масирана украинска атака с дронове - руското военно министерство съобщава за общо 87 свалени украински безпилотни апарата (остава въпросът колко не са свалени и са нанесли успешни удари, след като 70 са свалени в Ростовска област при атака срещу руската военна авиобаза там), една новина привлече внимание - огромен взрив в Шебекино, едно от предградията на руския град Белгород: Пожар в бюрото на руските военни самолети "Сухой", Русия стреля с "Кинжал" по Киев (ВИДЕО)

Руска авиобомба ли порази Шебекино?

Снощи се появиха видеокадри на огромен взрив в Шебекино - и моментално в социалните мрежи бяха изразени съмнения каква е причината. Опозиционната местна медия "Пепел" препубликува скрийншот от информация в един от руските (пара)военни телеграм канали. Тя е доста интересна - съобщение, че "всичко е наред, подаръците полетяха". Моментално след това обаче има и съобщение, че "не всичко е наред, взрив в Шебекино".

Още: Руска авиационна бомба по чудо не срина болница в окупирания от Русия град Донецк (СНИМКИ)

Съобщенията са факт на фона на изрично съобщение и на украинските ВВС, че в Харков е имало руска бомбардировка с авиационни бомби. Съобщението е публикувано 45 минути след полунощ, а информацията за взрива в Шебекино излезе около 23:00 часа снощи: Руска авиобомба взриви боеприпаси за "Солнцепек" в Шебекино: Руски източник с данни.

Губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков коментира случилото се с думите "причините се изясняват". Фактът, че дори официалната руска власт в негово лице не обвини веднага Украйна е доста показателен - особено в исторически аспект и то пред последните 100-тина дни, припомнете си: Руските авиобомби не спират да валят в Белгородска област заедно с украински подигравки (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес