Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превъоръжаването на Русия: Нови конкретни планове (ВИДЕО)

22 ноември 2023, 10:28 часа • 7441 прочитания

Русия ще подобри военните си възможности що се отнася за военноморските си сили още до края на тази година. Това обяви руският военен министър Сергей Шойгу пред колегиум на руското военно министерство.

Русия преправи плана: Строи 2 нови военни кораба, щели да бъдат най-големите във флота ѝ

Какво се предвижда?

Според Шойгу, чиито думи са отразени в публикации в официалния канал на руското военно министерство в Телеграм, до края на настоящата 2023 година Русия ще разполага с 40 военни кораба, способни да носят и изстрелват далекобойни прецизни ракети. Към руския военен флот са добавени две многофункционални корвети, както и ракетоносач от малък клас – планира се строеж на още 3 ракетоносача от малък клас и един миночистач.

Освен това – планира се фрегатата "Адмирал Головко", която е клас "Адмирал Горшков", да бъде въоръжена с ракети "Циркон": Путин заплаши с най-новата си хиперзвукова ракета "Циркон"

Руската машина за военно производство

Отделно, Шойгу твърди, че руският военнопромишлен комплекс е увеличил с 4,9 пъти доставките на ракети и боеприпаси, 3 пъти доставките на бронирана техника и 16 пъти доставките на дронове за руската армия спрямо началото на 2022 година. Общо доставките на оръжие през 2023 година скочили 13 пъти, като 5 пъти се увеличили тези на високоточно оръжие.

Още: Русия засилва военната си мощ при Балтийско море заради натиск на САЩ

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес