Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът на Бавария предупреди за заплахата от поява на гета в Германия

06 септември 2017, 13:17 часа • 1382 прочитания

Германското правителство трябва да подпомага интеграцията на бежанците, за да избегне проблеми в обществото и появата на национални и социални гета, заяви в интервю за днешния брой на в. Bild лидерът на Християн-социалния съюз и премиер на провинция Бавария Хорст Зеехофер.

В отговор на въпрос за интеграцията на пристигналите по-рано във ФРГ бежанци, той казва: „Опасявам се от появата на гета в Германия”. Според Зеехофер, в близките години страната може да се сблъска със „социално напрежение”. Избягването му е „една от най-важните задачи” на сегашното правителство, предаде БГНЕС.

Освен това, Зеехофер за пореден път се противопостави на федералния канцлер Ангела Меркел и заяви, че Германия трябва да въведе лимит за прием на бежанци.

„Хората ми казват, че ако не искаме повторение на събитията от 2015 (когато беше пикът на миграционната криза във ФРГ), трябва да вземем мерки. С помощта на лимит можем да направим обещанието си убедително за всички”, каза премиерът на провинция Бавария.

Според Зеехофер ФРГ не трябва да приема повече от 200 000 бежанци годишно. През 2015 в страната пристигнаха 890 000 търсещи убежище чужденци, а през 2016 – 350 000.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес