Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прегазен, след като пише как руската пропаганда лъже: Знакова смърт на проруски сепаратист (ВИДЕО)

12 септември 2023, 19:59 часа • 7338 прочитания

Един от най-известните проруски сепаратисти, който е в центъра на военните действия в Украйна още от 2014 година насам, беше прегазен и убит от автомобил. Става въпрос за Генадий Дубовой.

Дубовой е един от идеолозиите на "Новорусия" - една от опорните идеологически линии на режима на Владимир Путин. С това наименование се наричат куп украински територии, които "исторически" са част от Руската империя.

Путин с невероятно заключение: Не можем да спрем войната, защото Украйна си прави контранастъпление (ВИДЕО)

Странна смърт

Малко преди да загине, Дубовой публикува в канала си в Телеграм интересен пост - как се бие в част, в която да се снима е забранено. Той открито се противопоставя на известните руски военни блогъри, визирайки кореспондента на "Комсомолская правда" Александър Коц, известния руски пропагандист Александър Сладков - кореспондент на "Известия", както и руския военен "кореспондент" Семьон Пегов (WarGonzo). Според Дубовой, такива като тях съществуват само за да подхранват с "репортажи" нереалистични надежди за незабавна победа и и липса на загуби при руснаците:

Що се отнася до руските загуби - украинската армия публикува видеокадри от удар срещу руска база, откъдето са управлявани руски дронове, включително "Ланцет":

Междувременно, в един от свързваните с руските елитни десантчици от ВВС канали в Телеграм се появи оплакване как украинците постоянно нанасят въздушни удари с авиация по руски позиции по линията Работино - Върбово (10-18 километра юг-югоизток от Орехов, по направлението към Токмак и Мелитопол). Иронично естонският блогър WarTranslated коментира - "същата украинска авиация, която Русия "унищожи" в първите 24 часа на войната":

Отново: Модел на най-добрия руски танк е в украински плен. Западно неверие в украинската контраофанзива (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес