Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредни руски удари по Харков и Одеса - пострадали и разрушения (ВИДЕО)

08 октомври 2024, 13:08 часа • 802 прочитания

Поредни руски удари по емблематични украински градове - Харков и Одеса, станаха факт на 8 октомври.

Във втория по големина град на Украйна Харков е поразено индустриално предприятие. Ранени са 11 души, като трима са в по-тежко състояние и са приети в болница, а един от тях е в критично състояние. Сред ранените е и 16-годишен младеж - информацията е публикувана в официалните канали в телеграм на кмета на Харков Игор Терехов и ръководителя на Харковската военновременна администрация Олег Синегубов: Руски източник: Ракети са атакували голям завод за ракетно гориво в Ростовска област (ВИДЕО и СНИМКИ)

Тази сутрин Русия нанесе удар и в Одеса - дрон "Шахед" е поразил жилищна сграда. Съгласно информация от Олег Кипер, ръководител на Одеската военновременна администрация, в Черноморск, в жилищен блок са се запалили апартаментите на 4, 5 и 6 етаж. Пожарът с площ от 100 квадратни метра бързо е потушен, няма жертви. Имало е и паднал дрон, който обаче не се е взривил.

От официалната сводка на украинските ВВС става ясно, че тази нощ руснаците са изстреляли 19 дрона клас "Шахед" и от тях 18 са свалени.

Още: Загинал и ранени след руски удар по граждански кораб в Одеса (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес