Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поразяват установки, отвличат камиони - украинските дядовци не се дават (ВИДЕО)

24 март 2022, 11:12 часа • 19687 прочитания

В град Баштанка, Николаевска област украинският дядо Василий подпали руска установка "Град" с коктейл Молотов, предаде УНИАН*. Дядо Василий е на 78 години, той е искал да участва в отбранителните действия, но заради възрастта му е било отказано. По време на военните действия в Баштанка дядо не изтърпял да стои със скръстени ръце и взел участие в защитата на града, както могъл. 

"Той дойде на блокпоста, взе коктейл Молотов, хвърли по "Град", той се запали", разказва кметът на града Александър Береговой.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зеленски с изненадваща молба в помощ на... Роман Абрамович

Кметът на Баштанка е уверен, че руските войници за прекратили опитите да влязат в града заради силната съпротива на местните жители.

Обикновените хора се включват, както могат във войната. Хората жертват пари, събират хуманитарна помощ. Някои снабдяват украинската армия с техника, която са отнели от руснаците.

Друг дядо успя да отвлече камион и да го закара до украинските военни. В камиона се оказаха и допълнителни трофеи - оръжие и боеприпаси. 

ВИЖТЕ ОЩЕЗеленски с изненадваща молба в помощ на... Роман Абрамович!

Убийства, изнудвания, корупция: Кой е "пехотинецът на Путин" Рамзан Кадиров (ВИДЕО)

*УНИАН е Украинска независима информационно агенция, създадена през 1993 г. УНИАН е част от медиахолдинга на И. В. Коломойски. Игор Коломойски е продуцент на сериала на украинския президент Володимир Зеленски "Слуга на народа". Преди да стане президент, Зеленски беше актьор. Много хора в опозицията в Украйна възразяват, че двамата имат близки отношения. Освен това срещу Коломойски има наложени санкции от САЩ, но не икономически.

ВИЖТЕ ОЩЕЗеленски с изненадваща молба в помощ на... Роман Абрамович!

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес