Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полуголи протестиращи опитаха да налеят ум на британските депутати - за климата (СНИМКА)

02 април 2019, 07:21 часа • 2174 прочитания

Дебатите в Камарата на общините на британския парламент относно Brexit бяха прекъснати, след като полуголи протестиращи срещу изменението на климата нахлуха в публичната галерия и се изправиха срещу депутатите зад стъклената защитна преграда, предаде БГНЕС, позовавайки се на Daily Mail. Това е най-големият пробив в сигурността на британския парламент от 2014 година насам.

Повечето от демонстрантите бяха облечени само с бельо, с прашки, което не остави почти нищо на въображението. Активистите държаха лозунги, призоваващи за справедливи действия за климата и намиране на решения за "екологичния колапс", пред който е изправена планетата.

Шокирани депутатите наблюдаваха групата, докато тя се разсъблича зад стъклената стена, която разделя публичната галерия от залата на депутатите.

 

Депутатът от лейбъристите Питър Кайл се пошегува за "голата истина", тъй като демонстрантите отвлякоха вниманието на депутатите от речта му.

Докато демонстрантите стояха в редица, притиснали гърбовете си към стъклената преграда, говорителят на Камарата на общините Джон Бъркоу призова депутатите да не обръщат внимание на активистите и да продължат с разискванията. По-късно, дванайсетте активисти бяха арестувани за нарушаване на общественото благоприличие, каза Скотланд Ярд.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес