Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полша разследва американски военни за побой над зъболекар и синовете му

17 октомври 2018, 09:06 часа • 1090 прочитания

Полските власти разследват най-малко трима американски военнослужещи за участие в побой над зъболекар и двамата му сина в град Сквежина, Западна Полша, съобщава Stars and Stripes, цитиран от БГНЕС.

Инцидентът е станал в петък и от Въоръжените сили на Съединените щати са обещали пълно съдействие на разследващите органи. "Разглеждаме сериозно всички сведения за неподходящо поведение и напълно съдействаме на полските власти за установяване на фактите, свързани с инцидента", заяви говорителят на мисията на НАТО в Познан старши сержант Нейтън Хоскинс.

Според местни медии инцидентът е предизвикан от американските войници, които късно през нощта са блъскали по врата на апартамент. Зъболекарят и синовете му са излезли от дома си, за да опитат да успокоят американците. В последвалата схватка тримата полски граждани са получили леки наранявания. Военнослужещите са избягали от мястото на инцидента, а съседи са извикали бърза помощ.

Американските военни са обичайна гледка в редица градове от Западна Полша. Познан, където са разположени около 5000 военни от НАТО за противодействие на евентуална руска агресия, се намира на 60 км от град Сквежина.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес