Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полша отваря хотели, кина и ски писти

12 февруари 2021, 16:50 часа • 1726 прочитания

В Полша ще бъдат отворени хотели, кина, театри, спортни площадки и басейни. Това ще е за пробен период от две седмици, предаде DarikNews. За любителите на зимните спортове най-радостно е отварянето на ски пистите и курортите. 

Наложените от правителството коронавирусни ограничения изискват хотелите и къщите за гости да работят максимум на 50 на сто от капацитета си. Зимни курорти в цялата страна съобщиха, че са направени много резервации.

Броят на новозаразените в Полша се стабилизира и натискът над здравната система намаля, което накара правителството да облекчи временно някои ограничения. След края на пробния период ще бъде направена нова оценка на мерките.

Заведенията обаче остават затворени.

Ваксинацията в Полша започна на 27 декември миналата година. За месец и половина в страната бяха получени над 2,4 милиона дози ваксина. Използват се и ваксините, произведени от Пфайзер и Модерна. Над 1,3 милиона жители на страната вече са ваксинирани, 523 000 от тях са получили по две дози. Властите планират до края на първото тримесечие да ваксинират 3,1 милиона души.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес