Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Показаха в снимки лъжата на Пригожин за превземането на Соледар

11 януари 2023, 15:04 часа • 5712 прочитания

Украинските защитници, както и руското военно министерство опровергаха съобщението на собственика на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, че наемниците му са превзели Соледар. Нещо повече - OSINT анализаторът Деф Мон дори показа снимки в профила си в Twitter, които нагледно посочват лъжата на Пригожин. ОЩЕ: Руското военно министерство отрече изявленията на Пригожин за превземането на Соледар 

По думите му кадрите, които Пригожин показа като "доказателство" за "овладяването" на Соледар нямат нищо общо с града, а са заснети най-вероятно във Владимировка, където има голям брой гипсови пещери.

Съобщението на Пригожин освен това бе опровергано и от украински командир на тактическа група за въздушно разузнаване с позивна Мадяр. 

През последните 6 часа ситуацията в Соледар остава без съществени промени, пише той рано сутринта на 11 януари в Telegram. Няма никакъв осъществен "котел" (обкръжение - бел.ред.), никакви ултиматуми или чувствителен успех на врага от 01:00 сутринта, добавя боецът. 

телеграм

Ето снимката, която разпространи пресслужбата на Пригожин за "овладяването" на Соледар:

телеграм

А това са снимките, които прилага Деф Мон. На първата се вижда как в действителност изглеждат солните мини на Соледар, а втората, където най-вероятно са се снимали вагнеровците, е от пещерите в района на Владимировка.

телеграм

телеграм

ОЩЕ: ВИДЕО от Бахмут: Четирима украински войници елиминират 15 руснаци и пленяват още шестима

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес