Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Похитителите на либийския самолет са се предали

23 декември 2016, 17:00 часа • 2118 прочитания

Похитителите на либийския самолет са се предали, съобщи малтийският министър-председател Йозеф Мускат.

„Похитителите са се предали. Те са претърсени и задържани“, заяви Мускат от своята лична страница в социалната мрежа Twitter.

Похитителите са се предали минути, след като Мускат обяви, че само двамата похитители и някои членове на екипажа на отвлечения по-рано през деня либийски самолет остават на борда му.

Смята се, че пътниците са 111, а с екипажа са 118 души. Мускат каза, че първоначалната освободена група хора – състояща се от жени и деца, е била последвана от почти всичките 118 души, които са се намирали на борда на самолета Airbus 320.

Actualno.com припомня, че неизвестните лица, отвлекли либийски самолет, който извършваше вътрешен полет в Либия и го принудиха да кацне в Малта, искат синът на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам, да бъде пуснат от затвора.

Airbus 320 на авиокомпанията "Африкия еъруейс" със 118 души на борда извършваше вътрешен полет в Либия от Шеба за Триполи, но беше отклонен от неизвестни похитители. Похитителите са въоръжени с ръчни гранати и отправиха заплахи да взривят самолета, ако не бъдат изпълнени исканията им от затвора в Либия да бъдат пуснати на свобода и техни сподвижници, освен Сейф ал Ислам.

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес