Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пое ли ИДИЛ отговорност за нападението край Москва?

22 март 2024, 23:57 часа • 3629 прочитания

ИДИЛ пое отговорност за нападението край Москва. Това съобщиха няколко различни източника като се позоваха на видео в социалните мрежи. По-късно обаче се появиха съмнения, че информацията може и да е фалшива.

Още: Десетки убити при кървавата терористична атака в Москва: Какво е известно (ВИДЕА)

Според запознати, начинът на поемане на отговорност, шаблонът на изказването и заснемането на самото видео отдавна вече не се използва от организацията. Нещо повече - за момента няма официално потвърждение на информацията от правителствени източници.

Подобно съмнение изказа и журналистът Андрей Медведев. Според него, на официалния телеграм канал на ИДИЛ няма такова съобщение, поемане на отговорност няма и в афганистанските канали. "В момента "Ислямска държава" няма сериозно влияние дори в Близкия изток и дори официално поемане на отговорност не бива да се приема като достоверно на 100%", твърди той. 

Същевременно в социалните мрежи се появиха съобщения, че членове на ИДИЛ "Вилает Кавказ" поемат отговорност за атаката. Достоверността на тези изказвания обаче също не може да бъде потвърдена.

Още: Ужасът край Москва: Охранителите имали само електрошокове, хора останали блокирани заради заключени изходи (ВИДЕО)

Още: Руските спецчасти задържаха мъж пред зала "Крокус Сити Хол" край Москва (ВИДЕО)

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес