Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подоляк: Украйна се превъоръжава, а ВСУ вече е с несравним в света опит

03 октомври 2023, 15:18 часа • 5664 прочитания

Процесът на модернизация на Въоръжените сили на Украйна по стандартите на НАТО е необратим. Киев обновява отбранителния си сектор, а украинската армия ще стане конкурентноспособна не само в Европа, но и в целия свят. Това каза специалният съветник на президента Зеленски Михайло Подоляк.

"Нашата армия ще бъде изцяло превъоръжена. Успоредно с това отбранителният сектор ще бъде преустроен от производствена гледна точка. Да, това изисква определени стандарти. Затова е важно да се преодолее корупцията, особено във военния сектор“, заяви той в интервю за "Канал 24".

Подоляк добави, че ако по-рано Украйна е продавала оръжия, натрупани по времето на СССР, то сега тя ще се съсредоточи върху производството и инвестициите в тази област.

Още: Свръхчовеците, които крепят земята и небето: Залужни и Зеленски поздравиха Украйна за празника (ВИДЕА) 

"Освен нас никой друг не е използвал толкова много оръжия в такава степен в подобна война. Затова ние ще имаме най-добрата експертиза за това кое производство е най-обещаващо", каза той.

На 29 септември в Киев се проведе първият международен форум на отбранителната индустрия (DFNC1), който събра 252 компании от над 30 страни, произвеждащи пълна гама оръжия, военна техника и отбранителни системи.

Още: Подоляк осмя руското командване: Руското министерство на нападението се състои от стендъп комици

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес