Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подоляк: Русия вече започна да подготвя населението си, че ще губят територии

30 май 2023, 18:37 часа • 9109 прочитания

Държавната дума на Русия вече започва да подготвя населението, че територията на Руската федерация е твърде обширна и трябва да се намали, защото е трудно да бъде защитавана. Това написа в Twitter съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк.

„Безпилотните самолети достигат до Москва, защото страната ни е твърде голяма и е трудно да я защитим“, иронизира той руските власти.

Вероятно Подоляк има предвид коментара на ръководителя на Комитета по отбрана на Държавната дума, генерал-полковник Андрей Картаполов, който е и бивш зам.-министър на отбраната на Русия, който днес по повод атаката с дронове срещу Москва каза следното: „Това стана възможно, защото имаме много голяма страна и винаги ще има вратичка, където дрон да може да прелети, заобикаляйки районите, в които са разположени системите за противовъздушна отбрана".

ОЩЕ: Да се махаме оттука: Московчани усетиха от първо лице атаките с дронове (ВИДЕА) 

Нататък в туита си Подоляк допълва, че руските управляващи са започнали и да сравняват руската столица с Багдад в опит да успокоят населението: „Всичко е наред. Ирак също беше бомбардиран, но животът продължава", цитира ги той с насмешка. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес