Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Победата ви ще влезе в учебниците по история: Трюдо с реч във Върховната Рада на Украйна (СНИМКИ)

10 юни 2023, 22:33 часа • 13148 прочитания

Вие се борите за себе си, за езика си, за домовете си, но и за бъдещето на всички нас. С тези думи се обърна днес, 10 юни, към украинците премиерът на Канада Джъстин Трюдо, който пристигна на посещение в Киев. Той говори във Върховната рада (парламента) на Украйна, където присъства целият кабинет на украинското правителство, както и президентът Володимир Зеленски.

Източник: Getty Images

Източник: Getty Images 

„Светът не може да подценява важността на момента и вашата борба. Вашата победа ще влезе в учебниците по история. Вие определяте бъдещето на XXI век“, каза още Трюдо, който е придружен от финансовия министър на Канада Кристия Фриланд.

ОЩЕ: Канада обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Премиерът на Канада каза още, че страната му ще продължи да подкрепя Украйна "колкото е необходимо" и ще бъде част от коалиция за обучение на украински пилоти на западни бойни самолети.

Източник: Getty Images

Източник: Getty Images

"Канада ще подкрепи влизането на Украйна в НАТО... Ние искаме мир, но го искаме при украински условия. Руската федерация трябва да напусне цялата територия на Украйна... Вие не се отказахте и затова и ние няма да се откажем. Слава на Украйна!", завърши Трюдо.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес