Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По нареждане на кмета: В Москва търсят наборниците с помощта на камерите за видеонаблюдение

18 април 2023, 09:46 часа • 1419 прочитания

Системата за видеонаблюдение в Москва по заповед на кмета Сергей Собянин се използва за установяване на местоживеенето на наборниците, за да им бъдат връчени повиквателни за армията. Това съобщи военният комисар на Москва полковник Максим Локтев.

Освен това, по думите му, фирмите, в които работят наборниците, също предоставят информация за тях на военните комисариати, както и образователните институции помагат да се установи къде учи наборникът. С тази информация не е трудно наборниците да бъдат издирени и да им бъдат връчени призовките, каза Локтев, цитиран от ТАСС.

Според военният комисар основната причина за неявяването на гражданите във военната служба е, че те не живеят по месторегистрация, поради което повиквателните не могат да стигнат до тях. Но сега много внимание се обръща на този въпрос с подкрепата на кмета на Москва и главното управление на Министерството на вътрешните работи на Русия, подчерта той.

ОЩЕ: В Кремъл се страхуват: В Москва отмениха парада за 1 май

Припомняме, че според указа на издирвания от Трибунала в Хага руски президент Владимир Путин, подписан на 30 март 2023 г., 147 000 души ще бъдат призовани на военна служба с тазгодишния пролетен набор. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес