Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По два нови случая на коронавирус в Словения и Хърватия

10 юни 2020, 20:10 часа • 2224 прочитания

Два нови случая на коронавирус са потвърдени в Словения през последните 24 часа. С тях общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 1 488, а смъртните случаи остават 109.

На 15 май словенското правителство обяви край на епидемията, започнала на 12 март, заради намаляване на показателите за разпространяване на инфекцията. На 31 май бе обявен и "административен край" на епидемията, с което официално завършва излизането от състоянието на епидемия. В момента в страната има само 6 пациенти с COVID-19, лекувани в болница. Нито един от тях не е на интензивно лечение.

В Хърватия също са потвърдени два нови случая на коронавирус през последното денонощие, с което общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 2 249. В момента в страната има само 7 хоспитализирани пациенти, нито един от тях не е на респиратор. Досега са оздравели 2 130 от заразените, а 106 са починали, пише 24 часа.

Хърватия обяви днес, че при тази благоприятна епидемична ситуация ще отвори морските гранични пунктове за международен пътнически транспорт, които бяха временно затворени заради епидемията от коронавирус. 200 000 души са заявили, че ще посетят Хърватия, използвайки онлайн формуляр на сайта на министерството на вътрешните работи. От тях 70 000 са туристи, главно от Словения, Италия, Босна и Херцеговина и Германия.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес