Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-добре Русия да си бе направила военноморския парад в басейн с радиоуправляваеми корабчета

29 юли 2024, 17:46 часа • 1655 прочитания

Путин, се нуждае от сериозно лечение. Само напълно неадекватен човек може да организира публично и претенциозно военноморско шоу през 2024 г. и да говори за "непобедимост" на фона на срамните загуби на руския флот. Това пише руският журналист и бивш депутат от Държавната дума Александър Невзоров в телеграм канала си.

Ето дословно какво още пише той по повод парада в чест на Деня на военноморските сили на Русия, който се проведе на 28 юли в Санкт Петербург, но тази година бе твърде скромен (Путин прие най-скромния си военноморски парад: Броят на корабите бележи историческо дъно (ВИДЕО)):

"2022-2024 година станаха епоха на изключителен срам и поражение за руския флот. След като загуби 20 големи кораба, руският флот избяга в паника от Черно и Азовско море. Безпомощността и безполезността на руските военни кораби днес е доказан и неоспорим факт.

Несъмнено в този ден дори в най-простите глави на петербургската публика пулсираше великата фраза "Руски военен кораб - върви на майн..та си...".

Да, руският флот именно там беше изпратен. И ръждивите му останки вече са убежище за попчета и раци."

В такава ситуация, най-глупавото е излишната показност, пише още Невзоров.

И ако все пак толкова чак е необходимо непременно да се проведе парад, то най-добре щеше да бъде той да се организира в закрит плувен басейн с помощта на радиоуправляеми модели корабчета. Разбира се, с неизбежните оркестър, тълпа поклонници, свещеници и речи, добавя той.

"Пак щеше да е забавно, но не толкова смешно, колкото събитието на река Нева", завършва иронично руският журналист.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес