Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пищният обяд, който Путин предложи на Ким Чен Ун

13 септември 2023, 17:56 часа • 5799 прочитания

На официалния обяд в чест на севернокорейския лидер Ким Чен Ун руският президент Владимир Путин почерпи своя гост със сибирски и далекоизточни деликатеси, включително кнедли с камчатски рак.

Контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС подробно осведоми читателите си какво е включвало обилното меню за госта, в чиято държава хората търпят различни лишения и често гладуват.

За начало е била предложена салата с патешко месо и сезонни плодове - смокини и нектарини. След това са били сервирани кнедли с камчатски рак и рибена чорба от бял амур.

Още: Ким Чен Ун с тост за Путин: Русия ще постигне голяма победа над сборището на злото (ВИДЕО)

Преди сервиране на топлите ястия гостите са били поканени да опитат сорбе от морски зърнастец. Основното ястие е било поднесено с две ястия по избор - есетра с гъби и картофи и мраморирано телешко антрекот със зеленчуци на фурна.

За десерт са били сервирани боровинки от тайгата с кедрови ядки и кондензирано мляко. Що се отнася до напитките, севернокорейският лидер е опитал руските вина бяло "Дивноморское имение. Източен склон" реколта 2021 г. и червено "Дивноморское имение. Западен склон" реколта 2020 г.

Още: Срещата на космодрума не е случайна: Ким търси руска помощ за разработване на военни разузнавателни спътници (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес