Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиян съдия от Киев блъсна военнослужещ и го уби (СНИМКИ)

26 май 2023, 13:55 часа • 3501 прочитания

Малко преди полунощ на 25 срещу 26 май автомобил, управляван от съдия от окръжен съд в Киев, блъсна служител на Националната гвардия на контролно-пропускателен пункт в столицата на Украйна.

Гвардеецът е починал на място в резултат на получените наранявания, съобщи прокуратурата на Киев днес.

Според органите на реда произшествието е станало в 23:55 ч. на контролно-пропускателен пункт на булевард "Берестейска", където съдията е управлявал автомобила си Lexus.

Позовавайки се на свои източници в правоохранителните органи, местната медия "Украинска правда" съобщава, че зад волана е бил съдия Олексий Тандир - председател на Макаровския районен съд. Според изданието Тандир е бил в нетрезво състояние, докато е шофирал. Загиналият служител е 23-годишният Вадим Бондаренко.

Държавното бюро за разследване, което провежда досъдебно разследване под надзора на прокуратурата на Киев, пише, че съдията е отказал да се подложи на проверка за алкохол в кръвта. "Предприети са процесуални мерки за принудително вземане на биологични проби от съдията", заявиха от бюрото.

Наказанието в Украйна за непредумишлено убийство по време на шофиране на автомобил под въздействието на алкохол или наркотици е до 10 години затвор.

ОЩЕ: Жестокостта продължава: Руски удар срещу болница в Днипро (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес