Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Песков за Байдън: Няма да приемем такъв тон!

20 октомври 2023, 14:33 часа • 3261 прочитания

Не приемаме такъв тон спрямо Русия и президента Владимир Путин. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос как ще коментира думите на американския държавен глава Джо Байдън за приликите между Путин и ислямистката групировка "Хамас". В своя реч по-рано Байдън заяви, че въпреки че "Хамас" и Путин представляват различни видове заплахи, те все още са обединени от желанието да „унищожат напълно съседната демокрация“.

Коментарът на Песков бе следният: "Името на Путин е неотменна част от вътрешнополитическия живот на САЩ. (...) Но такава реторика е неприемлива за нас. Ние няма да приемем такъв тон по отношение на Руската федерация и нашия президент. Доколкото разбираме президентът (Байдън - бел.ред.) е говорил как той лично и Съединените щати ще продължат опитите да оказват натиск върху Русия и да я сдържат. Това отдавна не е тайна. Но господин Байдън не каза, че всички тези усилия за сдържането на Русия досега са били много неефективни. Слабо ефективни ще останат те и в бъдеще".

Аудиозаписът с коментара на Песков бе публикуван в телеграм канала "Вы слушали маяк".

Още: Западни данни: Реално жертвите в болницата в Газа може да са под 50

Припомняме, че в речта си на 19 октомври от Белия дом американският президент Байдън подчерта, че "Хамас" не представлява интересите на палестинците, а използва цивилни като живи щитове. Той добави, че израелците и палестинците еднакво заслужават да живеят в сигурност и мир. Байдън добави, че ако „желанието на Путин за контрол над Украйна не бъде спряно, той няма да се ограничи само до Украйна“.

Още: Цинизъм: "Не обстрелваме цивилни", твърди Кремъл след удара с над 50 жертви (ВИДЕО)

"Знаете ли, историята ни е научила, че когато терористите не плащат цената за своя терор и диктаторите не плащат цената за своята агресия, те причиняват повече хаос, смърт и разрушение. Те продължават. А разходите и заплахите за Америка и света продължават да растат", подчерта Байдън, цитиран от The New York Times.

Още: Сайтът на "Хамас" се хоства в Москва, руска компания помага за домейна

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес